Sestavine
Za palačinke:
- Moka
- Voda
- Sol
- Origano
- Česen v prahu
- Bazilika
- Peteršilj
Za nadev:
- Sejtanov haše ali sojini koščki
- Čebula
- Česen
- Peteršilj
- Bazilika
- Majaron
- Paradižnikova mezga
- Zelena paprika
- Sol
- Poper
- Olje
Za paniranje:
- Drobtinice
- Uporabiš maso za palačinke, ki ti naj ostane in ji samo dodaš vodo da je bolj redka pa vseeno dovolj gosta da se malo prime na kanelon
- Olje
Postopek
- Spečeš palačinke
- Za nadev:
prepražiš čebulo na olju, dodaš vse začimbe, dodaš papriko pražiš nekje 5 min. Dodaš sejtanov haše in paradižnikovo mezgo, po potrebi dodaš vodo in kuhaš vse skupaj nekje 15-20 min.
Nadev je pripravljen. - Priprava kanelonov:
Vzameš eno palačinko, dodaš nadev (koliko je odvisno od velikosti palačink) in zaviješ
To ponoviš dokler ne porabiš palačink.
Nato vsak kanelon posebej pomakaš v maso, ki ti je ostala in nato v drobtine.
Med tem segreješ olje in ko so vsi kaneloni ready jih ocvreš v olju.
Jaz jih najraje jem samo s solato saj so sami kaneloni dovolj nasitni 😊