Splošni pogoji

SPLOŠNO

 

Podatki o podjetju:

PROEKO d.o.o., Koblarjeva ulic 7, 1000 Ljubljana

Davčna številka: SI52580326

Matična številka: 6316859000

 

Podjetje PROEKO d.o.o. je lastnik spletne trgovine www.greenrepublic.si.

 

Splošne in ostale pogoje poslovanja spletne trgovine www.greenrepublic.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2) in na podlagi priporočil GZS. Upravitelj je PROEKO d.o.o. Kupec je lahko fizična ali pravna oseba, upoštevajoč podatke posredovane ob registraciji in oddaji naročila. Fizična oseba je izključno tisti registrirani uporabnik, ki pridobiva ali uporablja blago in storitve za namene izven njegove poklicne ali pridobitne dejavnosti. Kupec z registracijo potrjuje, da sprejema splošne pogoje poslovanja objavljene na tej strani in druge objavljene pogoje ter spremembe, ki jih bo upravitelj objavil na teh straneh. V primerih, ko naročilo izvede pravna ali fizična oseba, ki opravlja pridobitno dejavnost, ne glede na njeno pravnoorganizacijsko obliko ali lastninsko pripadnost, zanjo veljajo določila Zakona o varstvu potrošnikov le v primerih, ko je to posebej navedeno v samem zakonu.

 

NAČINI PLAČILA

 

Spletna trgovina www.greenrepublic.si omogoča naslednje načine plačila:

 

 • plačilo z gotovino ob povzetju,
 • plačilo s kartico ob povzetju, katere kartice,
 • z nakazilom na transakcijski račun podjetja PROEKO d.o.o.

 

CENE ARTIKLOV

 

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Vendar se kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

 

DOSTOPNOST INFORMACIJ

 

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra)
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami)
 • dobavljivost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletni strani, naj bi bil dobavljiv v razumljivem roku)
 • pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave)
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene, razvidno mora biti ali že vsebujejo davke in stroške prevoza
 • način plačila in dostave
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (telefon, e-mail)
 • časovno veljavnost ponudbe
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci OBRAZEC
 • postopek nakupa

 

POSTOPEK NAKUPA

 

Z registracijo na www.greenrepublic.si uporabnik postanete član Green Republic-a. Pravico do nakupa v spletni trgovini imajo registrirani člani kot tudi gostje, ki opravljajo hitri nakup in se pred nakupom ne potrebujejo registrirati. Ob registraciji v spletno trgovino pridobi obiskovalec uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte in geslo. Če želi uporabnik svoj naslov elektronske pošte ali geslo zamenjati z drugim, lahko to izvede v svojem uporabniškem profilu.

 

Postopek nakupa je sledeč:

 • registracija kupca, lahko pa se kupec odloči tudi za nakup brez registracije
 • izbor artiklov
 • oddaja naročila
 • obdelava naročila
 • dostava

 

Po preteku dveh ur od sprejema naročila, vendar največ do dveh delovnih dni, ponudnik pregleda naročilo, preveri zalogo ali dobavljivost in preko elektronske pošte potrdi naročilo oziroma v primeru da določeni izdelki niso na zalogi, uporabnika obvesti in mu sporoči čas dobave ali predlaga nadomestni izdelek. V ta namen si ponudnik pridržuje pravico, da kupca pokliče na njegovo kontakno telefonsko številko. Ob potrditvi naročila ponudnik kupca obvesti o predvidenem roku dostave. Ponudnik v obljubljenem roku pošiljko zapakira in odpošlje naročeno blago z dodanim originalnim računom. Ko uporabnik izbere izdelek ali izdelke in s potrdilom na gumb “Oddaj naročilo” odda naročilo, mu spletna prodajalna samodejno “generira predračun ” in pošlje elektronsko pošto s podrobnostmi naročila (izdelki, cene, količine, način plačila, uporabnikovi podatki) na uporabnikov e-mail, ki ga je posredoval ob prijavi.

 

PRAVICA DO VRAČILA IN ZAVRNITVE POKVARLJIVEGA IN NEPOKVARLJIVEGA BLAGA

 

Kupci, ki naročajo pokvarljivo blago (pokvarljivo blago je v poslovalnici Green Republic dnevno sveže pripravljena hrana, ki je jo je potrebno zaužiti takoj po opravljeni dostavi) preko www.greenrepublic.si imajo pravico, da zavrnejo dobavo takoj ob prevzemu hrane oziroma 30 minut po opravljeni dostavi brez navedbe razloga za reklamacijo.  V polurnem časovnem intervalu naj se reklamacija takoj sporoči na gsm 070 166 146, oziroma če se ne javimo nam pošljite SMS na gsm 070 166 146 s sporočilom »Reklamacija«. Klic bomo vrnili v najkrajšem možnem času. V skladu z dogovorom med kupcem in ponudnikom se lahko kupcu dostavi nova hrana oziroma se vrne plačilo kupcu v roku 10 dni. Podrobnosti in vzrok same reklamacij je potrebno poslati na e-naslov info@greenrepublic.si v 24 urah od opravljene dostave..

 

Kupci, ki naročajo nepokvarljivo blago (nepokvarljivo blago je izdelek, ki ima rok uporabe minimalno 30 dni oziroma izdelek, ki nima roka uporabe) preko www.greenrepublic.si imajo pravico, da v 15 dneh od prevzema blaga podjetju sporočijo na kontaktni e-naslov info@greenrepublic.si, da odstopajo od pogodbe, ne da bi jim bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev.  Strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga in znaša 3,5eur. Nepokvarljivo blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa) in mora biti vrnjeno nepoškodovano, neuporabljeno in v nespremenjeni količini. Vračilo plačila bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 30 dni po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe (obvezno priložite številko transakcijskega računa). Vrnjeni izdelki naj bodo nerabljeni, nepoškodovani ter v originalni embalaži. V kolikor izdelke začnete uporabljati, pa si premislite, s tem izgubite pravico do odstopa od pogodbe. Predlagamo, da izdelkov, pri katerih takoj po prejemu ugotovite, da barva, velikost ali katera izmed drugih lastnosti, ni takšna kot ste si predstavljali, ne odpirate v celoti ali jih sploh ne odprete, v kolikor je to mogoče. Pri odpiranju embalaže pazite, da embalaže ne poškodujete ter da embalažo vključno z vso vsebino, ki je varovala vaš izdelek in posamezne dodatke, skrbno shranite. Tako bodo lahko vaši stroški pri morebitnem vračilu manjši. V primeru, da so vrnjeni izdelki poškodovani in v spremenjeni količini, vam zaračunamo ustrezno odškodnino, katera bo z zapisnikom ocenjena ob vračilu. Navedene stroške oziroma nižjo vrednost vrnjenih izdelkov bomo strokovno ocenili v roku 3 dni po vračilu ter vas o tem obvestili v roku 5 dni. (Odškodnina bo zaračunana najmanj 30% kupnine).Vračilu priložite kopijo računa in garancijski list.Kupec naročenega blaga pod navedenimi pogoji ne more vrniti v naslednjih primerih: – če je že odprl varnostni pečat ali odpakiral iz originalne embalaže,- če gre za dobavo časopisov, revij in podobnih periodičnih publikacij,- če je izdelek narejen po navodilih potrošnika in prilagojen njegovim potrebam, ali če gre za izdelek, ki mu je že potekel rok uporabe (na primer: hrana). Vračilo plačila bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 30 dni po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe (obvezno priložite številko transakcijskega računa).

 

DOSTAVA IN DOBAVNI ROK

 

Dostav se opravlja samo na področju Ljubljane oziroma po dogovoru,  od ponedeljka do petka in je brezplačna. Minimalno naročilo za dostavo blaga je 10 eur. Dostavljamo z lastnimi prevoznimi sredstvi.

 

Za pokvarljivo blago – hrano, je dobavni rok v skladu z izbranim datumom in intervalom ure, ki ga kupec izbere pri naročilu preko www.greenrepublic.si. Za nepokvarljivo blago – izdelki, ki je na zalogi, je dobava od 1-5 delovnih dni, vendar se trudimo, da vam tudi izdelke dostavimo v 24 urah. Dostavo hrane izvajamo od 9. do 16. ure. Dostavo nepokvarljivega blaga izvajamo od 8. do 17. ure. Zaradi narave dela s pokvarljivim blagom – hrano, naprej opravimo razvoz hrane, na to pa razvoz izdelkov. Za izdelke, ki jih nimamo na zalogi, je dobavni rok 14 -30 dni oziroma vas bomo o dobavnem roku obvestili po elektronski pošti ali po telefonu.

 

 

VELJAVNOST AKCIJSKE PONUDBE

 

Rok veljavnosti akcije je naveden ob sami akcijski ponudbi, ki se lahko med seboj razlikujejo.

 

 

VELJAVNOST PONUDBE IN NAROČILO

 

Kupoprodajno razmerje – pogodba med GREEN REPUBLIC in uporabnikom je sklenjeno v trenutku, ko Green Republic kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za kupca kot za ponudnika. Cene v spletni trgovini se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Cene veljajo le za nakupe v spletni trgovini. Slike so lahko simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja.

 

VARNOST

 

Ponudnik, se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov. Le-ti ne bodo uporabljeni v nobene druge namene, kot je pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov in ostalo potrebno komunikacijo.

 

VARSTVO OTROK

 

Oglasna sporočila morajo biti jasno razvidna (upoštevajoč starost) in morajo biti jasno ločena od iger in tekmovanj. Vsaka komunikacija, namenjena otrokom, mora biti primerna njihovi starosti in ne sme izkoriščati zaupljivosti otrok, pomanjkanja izkušenj ali občutka lojalnosti. Ponudnik ne sme sprejemati naročila od nekoga, za katerega ve ali sumi, da je otrok, ne da bi zato imel izrecno dovoljenje njegovih staršev ali skrbnikov. Ponudnik brez izrecnega dovoljenja njihovih staršev ali skrbnikov ne sme sprejemati kakršnih koli osebnih podatkov, ki zadevajo otroke. Prav tako ponudnik tretji osebi ne sme izdajati podatkov, sprejetih od otrok, izjema so starši oziroma skrbniki. Ponudnik ne sme ponujati prostega dostopa do izdelkov ali storitev, ki so škodljive za otroke.

 

KOMUNIKACIJA

 

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje. Oglasna e-mail sporočila bodo vsebovala:

 • pošiljatelj bo jasno razviden,
 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
 • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

 

ARHIVIRANJE POGODB

 

Kopije dokumentov, ki veljajo kot pogodba na daljavo, so trajno shranjene na sedežu podjetja PROEKO d.o.o, Koblarjeva ulica 7, 1000 Ljubljana.

 

PRITOŽBE

 

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik mora postaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Postopek za oddajo pritožb mora biti na voljo na spletnih straneh, enostaven za uporabo in zaupen. Ponudnik mora v petih delovnih dneh potrditi, da je prejel pritožbo, sporočiti kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščati o poteku postopka. Ponudnik si prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

 

IZJAVA GLEDE PREHRANSKIH IN ZDRAVSTVENIH TRDITEV

 

Vse informacije na straneh spletne trgovine www.greenrepublic.si, so zgolj informativnega značaj in nikakor niso namenjene, kot nadomestilo za nasvete osebnega zdravnika ali drugega zdravstvenega strokovnjaka. Prav tako ne morejo biti nadomestilo za ustrezno zdravstveno pomoč in oskrbo, saj niso priznane s strani zdravstvenih avtoritet. Hrana in izdelki ter trditve o posameznih produktih na spletni trgovini www.greenrepublic.si, niso bili ocenjeni s strani državnih inštitucij in niso namenjeni za zdravljenje in preprečevanje bolezni. Fotografije in tekstovni opisi posameznega produkta so zgolj informativne narave in niso bili potrjeni s strani Evropskega inštituta za varstvo hrana. V primeru, da jemljete še kakšna zdravila in druga prehranska dopolnila, se pred kombiniranjem le teh z hrano in storitvami, ki jih ponuja www.greenrepublic.si obvezno posvetujte s svojim zdravnikom.

 

OPREDELITEV POJMOV

 

Ponudnik je PROEKO d.o.o., ki je tudi lastnik spletne trgovine www.greenrepublic.si. Uporabnik je oseba, ki uporablja naš sistem, torej kupec v spletni trgovini. Spletna trgovina je informacijski sistem namenjen predstavitvi, prodaji on dostavi hrane in izdelkov uporabnikom. Redna cena je priporočena prodajna cena proizvajalca oziroma uvoznika ali cena, ki jih oblikuje ponudnik. Spletna cena je cena, ki velja za nakup preko spleta v primeru 100 % plačila z gotovino, kartico ali plačilo predračuna z nakazilom na TRR. Vprašanja in morebitne reklamacije naslovite na elektronski naslov info@greenrepublic.si.