Sestavine
Za sladoled:- 15 žlic kokosovega mleka (iz pločevinke)
- 3 žlice agavinga sirupa (oz. po okusu)
- 3 žlice kokosovih kosmičev
- 1 žlica kokosovega olja
- 2 žlice agavinga sirupa
- 3 žlice kakava
Postopek
Čokoladni obliv:- Zmešamo skupaj kokosovo olje in agavin sirup nato dodamo kakav ter dobro premešamo, da ni grudic.
- Jaz sem ta obliv prilila v modelčke in nato dodala še sladoled, ampak je nekaj čokolade odstopilo…zato je bolje, da dodate priliv, ko je sladoled že narejen in ga ali še enkrat na hitro postavite v zmrzovalnik ali pa ne kajti tako in tako je sladoled mrzel in se čokolada takoj strdi.
- Vse sestavine zmešamo skupaj. Če mislite, da vam koščki kokosa ne bodo všeč jih res dobro zmiksajte, da jih ne bo čutiti.
- Maso postavite v zmrzovalnik za nekje 3 ure. Potem jo še enkrat dobro zmiksajte in šele potem jo date v modelčke. Ponovno postavite v zmrzovalnik in počakajte čez noč.